Slechte leefgewoonten, we kennen het allemaal wel. Roken, ongezonde voeding en stress.  Toch sluipt het er vaak in en zijn we ons er niet bewust van.  Slechte leefgewoonten beïnvloeden onze lichamelijke gezondheid. Maar  ze beïnvloeden ook onze geestelijke gezondheid. Door een verkeerd eetpatroon, onvoldoende nachtrust en te weinig lichaamsbeweging voelen we ons minder fit. Er ontstaat een disbalans in het systeem.

Ook kan het zijn dat je , als gevolg van een verkeerd eetpatroon,  sneller cariës krijgt, of dat je last hebt van erosie (het oplossen van tandglazuur). Als het gevolg van stress, kan er sprake zijn van tandenknarsen en klemmen.  Dit gebeurt vaak onbewust.

Bewustwording van onbewust gedrag maakt verandering mogelijk. 

Roken

Naast dat roken de tanden bruin laat verkleuren, richt het met name schade aan in het lichaam zelf. Het verlaagt je weerstand, waardoor je weer gevoeliger bent voor ontstekingen. Maar ook maskeert het het werkelijke probleem. Omdat roken bloedvat vernauwend werkt, zijn signalen als roodheid, bloeding en zwelling moeilijker te signaleren. Waardoor het lijkt alsof er niets aan de hand is. Bij mensen die roken, blijkt er standaard een tekort aan vitamine C te zijn, wat met voeding alleen niet op te heffen is. Bij rokers adviseren we dan ook bijna altijd extra vitamine C te gebruiken.

Stress

Door stress, staat je immuunsysteem continu op scherp. Het lichaam wil vechten of vluchten. Er wordt aan alle kanten inbreuk gepleegd op jouw afweersysteem. Maar ook het inslikken van je emoties veroorzaakt klachten elders in het lichaam. Knarsen en klemmen is vaak een gevolg van stress en is zichtbaar in de mond. Hiervan ben je je vaak niet bewust, omdat dit onbewust, vaak in de slaap gebeurt. 

Slechte (nacht) rust

Om op te laden is het noodzakelijk om regelmatig rust te nemen. In deze tijd waarin alles snel moet en waarbij we alle dagen de ballen hoog moeten houden, gunnen we ons zelf de rust vaak niet. Toch is tijd voor jezelf en op tijd je rust nemen noodzakelijk voor het lichaam, om zichzelf te te resetten. Wanneer we dat niet doen, belanden we in de overlevingsstand, waarbij ons lichaam te hard moet werken om het 'eronder 'te houden. 

OPENINGSTIJDEN

maandag 10.00 tot 19.30 uur
dinsdag8.00 tot 17.30 uur
woensdag10.00 tot 19.00 uur
donderdag8.00 tot 17.30 uur
vrijdag8.00 tot 17.30 uur

ADRES

Botenlaan 42
5652 CA Eindhoven

E info@meermondzorg.nl
T 040-303 37 96