Naast het poetsen is interdentaal reinigen noodzakelijk om alle plaque tussen de tanden en kiezen te verwijderen. Hiervoor kennen we verschillende hulpmiddelen. Bekend zijn:  ragers, stokers en floss.
In de winkel vinden we veel verschillende merken, soorten en maten. Het is belangrijk om te kijken welke hulpmiddelen het meest geschikt zijn voor jouw mond en jouw tanden en kiezen.  Daarnaast kijken we ook wat in jouw eigen vermogen ligt, om interdentaal te kunnen reinigen. Waar de een beter kan werken met stokers, kan de ander beter werken met ragers. Wij kijken wat bij jou past!  

Ik adviseer je voor advies op maat een afspraak bij de mondhygiënist te maken. Dit voorkomt dat je veel geld uitgeeft aan hulpmiddelen die je uiteindelijk niet gebruikt, omdat het niet past of niet het gewenste effect heeft.

Daarnaast is het belangrijk de tandsteen -die zich onbewust heeft opgehoopt- eerst te verwijderen. Zolang je de oorzaak niet weghaalt kun je van alles gebruiken, maar zal het gewenste resultaat uitblijven.