Meer Mondzorg heeft een nieuwe locatie!

Het einde van een tijdperk, de start van een nieuw tijdperk en een droom die werkelijkheid wordt.

De start op de Botenlaan.

10-10-2005

De start op de Botenlaan.

18 jaar geleden, 10 oktober 2005 start mijn avontuur als vrijgevestigd mondhygiënist op de Botenlaan in Eindhoven. Samen met mijn studiegenoot, compagnon, onder de naam ‘Centrum voor Mondhygiëne Eindhoven’. Broekies zijn we nog. Zij 28 jaar oud, ik bijna.

We willen geen al te grote risico’s nemen, de bank trouwens ook niet, we mogen een klein kredietje afsluiten en voorzichtig richten we 1 behandelkamer in. We weten een tweedehands stoel van 1500 euro…. op de kop te tikken en ook alle andere apparatuur om te kunnen werken als mondhygiënist weten we tweedehands te verkrijgen. Voorzichtig starten we met ieder 2 dagen op de Botenlaan, daarnaast werken we beiden in andere praktijken. In loondienst en als ZZPer.

In 2009 besluiten we de 2e behandelkamer in te richten. Wederom met een tweedehands behandelstoel. ook voor 1500 euro. Langzaam zijn we ieder steeds meer op de Botenlaan te vinden en eind 2010 stop ik bij de andere praktijken en ga ik volledig voor de Botenlaan. Onze agenda’s vullen zich en Zully komt erbij. En in 2013  richten we beide behandelkamers in met twee nieuwe behandelstoelen. De praktijk loopt.

Maar ik wil meer. Ik ga me meer verdiepen in de mens achter de mond. In de psyche van de mens, in psychische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen. In psychologie, in psychopathologie met name in de fenomenen ‘narcisme, psychopathie en hoog-sensitiviteit.

Start als ervaringsdeskundige

14-10-2016

14 oktober 2016 start als ervaringsdeskundige


Op 14 oktober 2016, mijn verjaardag, lanceer ik mijn website bewust-er-zijn.nu (nu: kimboom.nl) waar ik mezelf zichtbaar maak als coach, ervaringsdeskundige, op het gebied van hoog-sensitiviteit, narcisme, psychopathie en destructieve relaties.

Mijn compagnon start met haar liefdespartner een tweede mondhygiënistenpraktijk in Breda.

Onze toekomstplannen en onze visies blijken in de loop der jaren niet meer overeen te komen en in januari 2018 gaan we dan ook ieder vanuit onze eigen naam verder. Tenminste mijn compagnon gaat verder onder de naam Centrum voor Mondhygiëne Eindhoven en ik ga verder onder de naam ‘Meermondzorg’.

Beide praktijken blijven op de Botenlaan. Zully voor een deel bij Cvmhe en voor een deel bij Meermondzorg. Natuurlijk zorgt dit voor verwarring, bij patiënten/cliënten, bij verwijzers, bij onszelf.

Maar het vinden van een andere locatie is nog niet zo makkelijk en het verhuizen en het inrichten van een praktijk kost gewoon heel veel geld. Het gaat niet over een kantoor inrichten: een bureau, een stoel, een pc aanschaffen (onze tarieven worden regelmatig met een advocaat vergeleken). Daarbij moest de locatie aan minimaal dezelfde voorwaarden voldoen als de Botenlaan. Het moest passen in het bestemmingsplan, het moest een makkelijk bereikbare locatie zijn, mensen moesten gratis kunnen parkeren, de praktijk moest rolstoeltoegankelijk zijn.

De jaren die volgen wordt het alleen maar drukker en met ieder 1 behandelkamer, komen we eigenlijk ruimte tekort. Maar een extra behandelkamer op de Botenlaan is geen optie.

Zeker niet wanneer we in september 2022 horen dat het pand op de Botenlaan verkocht gaat worden en dat er voor ons op de Botenlaan als vrijgevestigd, zelfstandig mondhygiënist geen toekomst is. Het moment dat ik echt actief op zoek ga naar een nieuwe locatie. Een locatie waar wel toekomst in zit.

Mijn droom
Het liefst zou ik een locatie vinden, een plek waar ik met mijn Mondhygienistenpraktijk van een naar twee behandelkamers kon uitbreiden en een cursusruimte, waar ik thema-avonden, cursussen, lezingen kon organiseren. Op het gebied van mond en mind. Voor paramedici, hulpverleners, hulpvragers.

De start op de Geldropseweg

11-09-23

De start op de Geldropseweg.

Die locatie vind ik. Uiteindelik. 11 september 2023 is mijn allereerste dag op mijn nieuwe plek. Een plek die past in het bestemmingsplan, makkelijk bereikbaar is, waar mensen gratis kunnen parkeren en die rolstoeltoegankelijk is. Een locatie, met zelfs de mogelijkheid tot 4 behandelkamers én een plek waar ik als coach, ervaringsdeskundige, mensen kan begeleiden een op een én waar ik met groepen kan werken. Een plek met ongelooflijk veel mogelijkheden. Een plek waar Mond en Mind samenkomt.

Een droom die werkelijkheid is geworden.

Een plek waar ik me ontzettend thuis voel. Een plek waarvan ik hoop dat ook jij je daar thuis voelt. Of je nu voor je mondgezondheid, je mindgezondheid, of beiden, komt. Hier kan het allemaal.

Wil je meer weten over de activiteiten die ik aanbied, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via: www.kimboom.nl.

Ik (Kim) verwelkom je vanaf 11 september 2023 graag op de Geldropseweg 224. Zully verwelkomt je graag tot en met 25 april op de donderdagen voor Meermondzorg op de Botenlaan.

Tot snel!

Zully en Kim